AZ Groeninge legt verhuisplanning vast

Redactie KW

Op 12 april 2010 start de verhuisoperatie van het AZ Groeninge. Tegen 1 mei moeten zo’n 30 % van het totaal aantal bedden verhuisd zijn. De tweede bouwfase start in augustus 2010.

In de zomer van 2005 gaf AZ Groeninge het startschot voor de werken aan het nieuwe ziekenhuis aan de Kennedylaan. Momenteel is de afwerking van de eerste bouwfase aan de gang. Maar een ziekenhuis kan geen patiënten ontvangen zonder parking of zonder degelijke huisvesting voor bepaalde essentiële technische installaties.

De start van de werken aan een zes verdiepingen tellend parkeergebouw is uitgesteld tot 2011 in de hoop op een betere overheidssubsidiëring. In afwachting komen er drie tijdelijke parkings op wandelafstand van het ziekenhuis. Op 10 augustus kon de omgevingsaanleg aangevat worden.

Het totale ziekenhuiscomplex zal 1.000 bedden tellen. De vleugels die we in april 2010 in gebruik nemen, omvatten 380 bedden, zo’n 30 % van de totaliteit. De tweede bouwfase start in principe in augustus 2010 en de derde fase wordt ingezet vanaf januari 2011. Tegen 2015 moet de totale nieuwbouw af zijn. Alles hangt af van de financieringsmogelijkheden van de Vlaamse Gemeenschap die het dossier van AZ Groeninge als een prioritair fusiedossier behandelt.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 18 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier