AZ Groeninge en familie van patiënten slachtoffer van telefoonterreur (Update)

Redactie KW

In Kortrijk krijgt het AZ Groeninge-ziekenhuis te maken met een vreemde soort van telefoonterreur.

Een onbekende vrouw heeft de voorbije maanden een tiental gezinnen in het Kortrijkse de stuipen op het lijf gejaagd door hen telefonisch te melden dat een familielid in het ziekenhuis was opgenomen en daar uiteindelijk ook was overleden. Dat meldt het AZ Groeninge woensdag in een persbericht. Een tiental families is tot nu toe het slachtoffer geworden van de telefoonterreur. Na zeven nieuwe gevallen eerder deze week is voor het AZ Groeninge de maat vol.

Het eerste horrortelefoontje dateert van eind 2008. Een gezin werd toen opgebeld door een vrouw die zich voorstelde als een medewerkster van het ziekenhuis AZ Groeninge. De slachtoffers kregen te horen dat een zwaargewond familielid was opgenomen op de spoedafdeling. Gevraagd werd aan de lijn te blijven tot de behandelende dokter een stand van zaken kon geven. Op een bepaald moment zei de vrouw dat de dokter niet aan de telefoon kon komen omdat de toestand van het familielid plots fel was verslechterd. Uiteindelijk kregen de slachtoffers te horen dat het familielid overleden was.

Pas nadien kwam de ware toedracht aan het licht. De geviseerde familieleden verkeerden na afloop in shock. Over een periode van een aantal maanden werden nog minstens vijf andere gezinnen op precies dezelfde wijze geterroriseerd. Voor het ziekenhuis was de maat vol, toen eerder deze week zowel maandag als dinsdag drie verschillende gezinnen werden opgebeld. Het dossier is in handen van het parket van Kortrijk.

Het ziekenhuis AZ Groeninge distantieert zich uitdrukkelijk van de intimidatie en geeft een aantal tips om te vermijden dat een angstpsychose zou ontstaan bij de bevolking in de streek van Kortrijk. Zo raadt het ziekenhuis mensen die opgebeld worden aan er op te letten dat de beller zichzelf identificeert. Ook nuttig is het na te gaan of het oproepende nummer kan geïdentificeerd worden. Het ziekenhuis onderstreept dat er vanuit de instelling nooit met een geheim nummer wordt gebeld.

Bij twijfelachtige oproepen moet de beller zich identificeren, en eventueel kunt u zelf bellen naar de spoeddienst van het ziekenhuis (056 242 112) , zo laat het AZ Groeninge nog weten. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier