Axelle Red en Mariela Castro blikvangers op ManiFiesta in Bredene

Redactie KW

ManiFiesta is een nationaal evenement, georganiseerd door de vzw Geneeskunde voor het Volk en het weekblad Solidair. Het feest vindt plaats in Bredene in het Staf Versluys Centrum op 21 en 22 september 2012. Vorig jaar kreeg de tweede editie van ManiFiesta 7500 bezoekers.

De muzikale hoofdact is Axelle Red, een artieste van wereldfaam, die ook gekend is voor haar inzet voor de eenheid van het land. Andere artiesten op het programma: de legendarische Belgische punkband The Kids, Sandra Kim, Filip Jordens (zingt Jacques Brel), Wigbert, Xamanek, King Lee (ex-Starflam), Transpiradansa en Civilizee Foundation.

Mariela Castro

ManiFiesta is niet alleen een muziekfestival, maar ook een plaats voor ontmoeting en debat. Het jaarlijkse Cuba-solidariteitsfeest “Che Presente” is volledig in ManiFiesta geïntegreerd en heeft dit jaar als speciale gaste Mariela Castro, directeur van het Cubaanse Nationale Centrum voor seksuele opvoeding, voorvechtster voor holebirechten en dochter van de huidige Cubaanse president Raúl Castro. Ze geeft een lezing over seksualiteit en sociale verandering.

Meer info op www.manifiesta.be

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier