Axel Weydts uit Kortrijk stelt homofobie Boskamp aan de kaak op Twitter

Redactie KW

Het gemeenteraadslid, zelf homo, stond ooit op de foto met ‘Bossie’ en maakte een ludieke montage die hij de wereld instuurde.

Woensdag ontstond een rel door uitspraken die de Nederlandse ex-coach en populair voetbalanalist Johan Boskamp liet neerpennen in een Nederlands tijdschrift. Boskamp neemt het er op voor een collega die vorige week kritiek kreeg voor homofobe uitspraken en doet er zelf nog een schepje bovenop. “Ik ben het roerend met hem eens!”, aldus Boskamp. “Ik heb ook nooit een homo meegemaakt in al mijn jaren als speler en trainer. Al mijn medespelers waren hartstikke gezond, of ik ben stekeblind geweest, dat kan natuurlijk ook.” Nog volgens de bijwijlen amper verstaanbare Boskamp is homoseksualiteit iets ‘waarvoor je naar de dokter’ moet.

Op de foto

Het zorgde meteen voor een pak verontwaardigde reacties. Ook Axel Weydts, gemeenteraadslid en SP.A-voorzitter in Kortrijk, schrok van wat hij las. Weydts is zelf homo en poseerde indertijd nog met Johan Boskamp, nota bene toen hij op huwelijksreis vertrok met zijn man John Deloof. “Ik wist dat ik een foto had waarop Boskamp nogal boos keek en besloot met die foto’s iets te doen, aldus Axel Weydts. “Met de montage wil ik de uitspraken van Boskamp op een ludieke manier aan de kaak stellen.”

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier