Axel Weydts nieuwe voorzitter SP.A Kortrijk

Redactie KW

SP.A Kortrijk stelde het nieuwe bestuur voor tijdens haar nieuwjaarsreceptie. Axel Weydts (28) volgt Xavier Meurisse op als voorzitter. Hij wordt omringd door twee vrouwen: ondervoorzitter Phyllis Roosen (52) en secretaris Jessica Dobbelaere (38).

Met het nieuwe bestuur kiest SP.A Kortrijk resoluut voor verjonging. Axel Weydts (28) is de nieuwe voorzitter. Hij kreeg de politieke microbe mee van zijn grootvader Joël Devos (CVP), ereschepen van Kortrijk.

Het engagement van Axel begon als leider en groepsleider van Chiro Sint-Jan in Kortrijk. Hij was ook enkele jaren bestuurslid van de Kortrijkse jeugdraad. Hij is actief in het buurtcomité Vlasbloemstraat – Moorseelsestraat, waar hij zelf ook woont met John Deloof, met wie hij onlangs in het huwelijk stapte.

Ondervoorzitter Phyllis Roosen (52) is al geruime tijd actief binnen SP.A Kortrijk. Ze werkt bij de algemene centrale van het ABVV en is actief bij het Humanistisch Verbond. Ze is getrouwd met Frank D’hondt.

Jessica Dobbelaere (38) volgt Wesley Bille op als secretaris. Ze heeft een vertaalbureau in Kortrijk. Ze is moeder van een adoptiezoon van 3 jaar. Ze is voormalig voorzitter van de SP.A-afdeling in Deinze.

(MVM)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 28 januari 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier