Award voor Wim Denduyver van chocolatier Hallaert uit Sint-Eloois-Winkel

Redactie KW

Wim Denduyver, de chocolatier die samen met Nele Hallaert de gelijknamige zaak in de Gullegemsestraat uitbaat, heeft een mooie award in de wacht gesleept met een zelf gecreëerde praline. Die is nu ook te verkrijgen in de chocolaterie

Dochter Nele volgde – samen met haar man Wim Denduyver – sinds 2,5 jaar pa Jacques op. Terwijl de winkel gesloten is, zijn ze toch druk in de weer in het atelier. “Ik geef ook nog les in Ter Groene Poorte,” vertelt Wim. “Met een van mijn leerlingen, Merlijn Dhaluin uit Zwevegem, nam ik deel aan een wedstrijd voor Chocolatiers. Met die leerling behaalden we de eerste prijs.”

Oosterse creatie

Maar ook 30 professionals, waaronder Wim, presenteerden een creatie. En daarmee werd Wim derde. “Voor zo’n wedstrijd probeer je wel iets speciaal uit, ik koos voor een ietwat Oosterse creatie. De praline heet Nori-san. Het eerste deel bestaat uit een ganache van passiepuree met witte chocolade, yuzu (citrusvrucht), saké en suikers. Een crunch van sesam-nougat vormt de scheiding. Het tweede deel is een combinatie van van gianduja (notenchocolade) en bittere praliné.”

(WVS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Izegem en Roeselare

www.chocolatierhallaert.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier