Avant-première van Het Zesde Metaal in Ardooie

Redactie KW

MET VIDEO – Over enkele dagen ligt het nieuwe album van de West-Vlaamse groep ‘Het Zesde Metaal’ in de winkel. Ploegsteert, zo heet het. 4 jaar was het wachten op een nieuw album van de groep. En Ardooie kreeg in avant-première het nieuwe werk te horen.

Het album ‘Ploegsteert’ is een eerbetoon aan de bekendste inwoner van Ploegsteert: de overleden wielrenner Frank Vandenbroucke. De bewogen carrière en het te korte leven van de wielrenner inspireerde Wannes Cappelle om vier jaar na het eerste album dit werk uit te brengen. “Ik ben dan wel die biografie beginnen lezen en daar was ik ongelofelijk door aangedaan, door zijn levensverhaal. En ook omdat ik hem vroeger gekend heb -niet dat we vrienden waren- maar hij kwam met onze triatlonclub in Menen zwemmen.”

Melancholisch

Het nieuwe album klinkt melancholisch. “Alles wat niet nodig was, kwam er niet op. Daar ben ik wel blij mee, toch voor dit album, omdat de nummers toch echt songs zijn. Het is veel minder popmuziek, denk ik. En ik heb het gevoel dat dit plaatje klopt eigenlijk.”

Bekijk hier de reportage

(BS/SS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier