Autonoom gemeentebedrijf opgestart

Redactie KW

Het stadsbestuur start een autonoom gemeentebedrijf op. Bedoeling is een aantal sites te ontwikkelen, al dan niet in samenwerking met derde partners.

„Halfweg 2007 besliste de gemeenteraad om een autonoom gemeentebedrijf op te richten”, zegt schepen Kurt Vanlerberghe (SP.A-Open). “Minister Keulen keurde deze beslissing echter niet goed, o.m. omdat niet ingegaan werd op de concrete noden van de stad. Nu wordt dit aanvullend gemotiveerd. Het is vandaag niet meer evident om in Vlaanderen een kwaliteitsvolle en betaalbare woning te vinden. Dat geldt ook voor Diksmuide, en daarom zal de stad een autonoom gemeentebedrijf inzake stadsontwikkeling oprichten. De laatste jaren zien we vooral een evolutie in het aanbod van appartementen. Op het vlak van woningen en bouwgronden zonder bouwverplichting is het aanbod eerder schaars. Er moeten dan ook in de komende jaren extra impulsen gegeven worden aan de sociale woningbouw en inbreidingsprojecten, en er moeten stimulansen gegeven worden om bouwgronden op de markt te brengen. De stad zal opteren om zelf gronden aan te kopen, bouwrijp te maken en aan betaalbare prijzen te verkopen…”

„We willen een aantal sites ontwikkelen, al dan niet in samenwerking met derde partners: de site Boterhalle, een centraal gelegen en derhalve commercieel interessante site om een woon- en winkelcomplex te realiseren. De site oude technische dienst: hiervoor wordt actueel door een studiebureau en in opdracht van de WVI een conceptstudie uitgevoerd.” (DVD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 2 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier