Automobilisten laten centrum van Waregem uren voor en na de bekerfinale beter links liggen

Redactie KW

Op zaterdag 22 maart wordt vanaf 13 uur een parkeerverbod uitgevaardigd op de Markt en vanaf 22 uur mogen auto’s én bussen de centrumstraten niet meer binnen.

Stad Waregem en de politiezone Mira kunnen uiteraard de uitslag van de bekerfinale tussen Lokeren en SV Zulte Waregem niet afwachten om over maatregelen te beslissen. Een politieverordening, die nog door het schepencollege moet worden goedgekeurd, stipuleert twee zaken. Ten eerste zal er een parkeerverbod van kracht zijn op de hele Markt, het deel voor winkelcentrum Het Pand incluis, van zaterdag 13 uur tot zondagmorgen 7 uur. Die maatregel moeten er vooral voor zorgen dat de 10 bussen van supporterslokaal De Klauwaert probleemloos van aan het café richting Koning Boudewijnstadion kunnen vertrekken.

Bussen moeten op ring parkeren

Doordat de centrumstraten tussen 22 uur en 7 uur volledig worden afgesloten voor alle verkeer, moeten de tientallen supportersbussen bij de terugkeer uit Brussel parkeren op de ring (Zuiderlaan-Oosterlaan). Van daaruit moeten alle fans te voet naar de Markt om verder te feesten of hun verdriet te verdrinken.

Benieuwd of hierop een uitzondering wordt gemaakt voor de spelersbus van Essevee. Na de gewonnen bekerfinale 8 jaar geleden raakte de autocar amper door de menigte, waardoor de chauffeur – na een klein stukje over de Markt te hebben gelaveerd – doorreed naar het stadion. De man vreesde terecht dat zijn gloednieuwe bus het feestgedruis niet ging overleven.

(TVW-foto a-HDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier