Autobestuurder uit Harelbeke overleden na botsing tegen vrachtwagen op E314 Wezemaal

Redactie KW

Op de E314 in Wezemaal is vannacht een 26-jarige man uit Harelbeke om het leven gekomen nadat hij achteraan inreed op een vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde vannacht rond 3.20 u. De bestuurder van een BMW reed achteraan in op een vrachtwagen, die op de rechterrijstrook aan normale snelheid reed in de richting van Aarschot. De wagen kwam klem te zitten onder de vrachtwagen en werd een honderdtal meter meegesleurd. De vrachtwagenbestuurder zette zijn voertuig aan de kant en verwittigde de hulpdiensten.

Een MUG bracht het slachtoffer, de 26-jarige S.V. uit Harelbeke, nog in kritieke toestand over naar het Gasthuisbergziekenhuis in Leuven, waar hij overleed aan zijn verwondingen. Het Leuvense parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden te onderzoeken. Uit diens eerste vaststelling zou blijken dat het slachtoffer vermoedelijk in slaap was gevallen achter het stuur van zijn wagen.

De E314 werd afgesloten voor een tijdje afgesloten in de richting van Limburg en werd omstreeks 6 u. opnieuw vrijgegeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier