Auto uit de bocht in Veurne: bestuurder meer dan een half uur vast in wrak

Redactie KW

Dinsdagavond gebeurde een zwaar verkeersongeval langs de Veurnestraat op de grens van Pervijze met Veurne. Een dertiger verloor er in een bocht de controle over zijn voertuig en reed er frontaal in op een boom. De brandweer had meer dan een half uur nodig om de man uit het wrak te bevrijden.

De brandweer van Veurne en Diksmuide had meer dan een half uur nodig om de bestuurder, die met zijn onderste ledematen gekneld zat, te bevrijden. Hij werd na verzorging door de MUG-dienst naar het ziekenhuis van Veurne overgebracht. De man zou zwaargewond zijn maar niet in levensgevaar.

In welke omstandigheden de bestuurder de controle over zijn Renault Megane verloor is niet meteen duidelijk. De wagen die uit de richting van Pervijze kwam ging in een lange bocht van de baan. De weg was nat en er lag wat slijk op de weg. Maar of dat de oorzaak is van het ongeval moet nog worden onderzocht.

Gevaarlijke weg

Door het ongeval was de weg tussen Veurne en Pervijze meer dan één uur volledig afgesloten voor alle verkeer.

Verleden week gebeurde op bijna dezelfde plaats een identiek ongeval. Langs de tweevaksweg tussen Veurne en Pervijze bevinden zich enkele verraderlijke bochten, waardoor er in het verleden al meer wagens van de weg geraakten.

(JT, foto JT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier