Auto slalomt over gesloten overweg in Izegem en wordt gegrepen door trein: twee doden

© Frank Meurisse
Redactie KW

Zondagavond omstreeks 20.15 uur kwam op de overweg in de Mandelstraat in Izegem een auto onder de stoptrein Kortrijk-Brugge terecht. De chauffeur, een jongeman, overleed ter plaatse. De passagier werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij overleden. Op de trein raakte niemand gewond.

“Het ongeval gebeurde toen de bewuste wagen tussen de slagbomen slalomde”, getuigt een buurtbewoner die het ongeval voor zijn ogen zag gebeuren. “Het voertuig kwam vanuit de Prins Albertlaan de overweg opgereden, langs een wachtend voertuig heen. Op dat moment kwam echter de passagierstrein richting Roeselare aangereden.”

De klap was hevig en het voertuig werd enkele tientallen meters ver op het andere spoor gekatapulteerd. “Ik heb onmiddellijk de hulpdiensten verwittigd.”

Die waren in een mum van tijd ter plaatse. Naast ambulances en een mug-team kwam ook de mugheli ter plaatse. Die hulp kon echter niet meer baten voor de chauffeur die ter plaatse overleed. De passagier werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Maar daar is hij bij aankomst overleden.

Op de trein, die enkele honderden meters verder tot stilstand kwam, raakte niemand gewond. De passagiers, een 20-tal, werden overgebracht naar de stations van Izegem en Roeselare. Het treinverkeer op de lijn Kortrijk Brugge bleef tussen de stations van Izegem en Roeselare opgeschort.

(MI-foto’s MI)

Auto slalomt over gesloten overweg in Izegem en wordt gegrepen door trein: twee doden

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het WTV-nieuws en in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier