Auto rijdt tweewoonst binnen in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Maandagavond rond 22 uur heeft zich langs de Aartrijkestraat in Torhout een zwaar verkeersongeluk voorgedaan. Een auto reed met een harde klap een tweewoonst binnen en vernielde de gevel. Een jongen, die binnen zat te studeren, liep ernstige verwondingen op.

Ook de chauffeur van de wagen, die uit de richting Aartrijke kwam, werd met verwondingen naar het plaatselijke Sint-Rembertziekenhuis gebracht. Hij miste een bocht, reed over de middenbermen en ramde de dubbele woning plus een geparkeerde auto.

Studerende jongen gewond

In het pand, dat momenteel uit twee afzonderlijke woongelegenheden bestaat, was vroeger een kapsalon gevestigd. Het gebouw bevindt zich nabij het kruispunt met de Oude Gentweg. Het deel het dichtst bij Aartrijke werd het zwaarst getroffen. De studerende jongen van vijftien liep door de brokstukken zware wonden aan de benen op. Hij schreeuwde het uit van de pijn. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Zijn moeder en haar vriend waren net een wandelingetje met de hond gaan maken en kwamen even later totaal ontredderd thuis.

In het tweede deel van de koppelwoning leeft een Pools koppel met twee baby’s. Van dat gezin, dat tv zat te kijken, werd niemand gewond. De muur tussen de twee woongedeelten werd door de klap deels vernield.

De brandweer kwam ter plaatse om puin te ruimen en de slachtoffers op te vangen. De buurtbewoners spraken hun ongenoegen uit over de hoge snelheden die langs de Aartrijkestraat gehaald worden.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Torhout, van vrijdag 21 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier