Auto rijdt in Torhout in huis van slapende 89-jarige vrouw

© Johan Sabbe
Redactie KW

Zondagavond even na 20 uur is langs de Rondevijverstraat in Torhout, vlakbij de grens met Lichtervelde, een personenwagen eerst in de tuin en daarna in de woning van een bejaarde vrouw gereden.

De chauffeur van 35 uit Lichtervelde, reed langs de landelijke en smalle Rondevijverstraat in de richting van de Ruddervoordestraat, toen hij om onverklaarbare redenen van de weg raakte en zich met zijn wagen in de gevel van het oude huis boorde. Daar woont een 89-jarige vrouw. Niemand raakte gewond, ook de chauffeur niet. Hij werd door de politie meegenomen voor ondervraging en een alcoholtest. Die bleek achteraf positief.

Gewekt

De bejaarde vrouw die bijzonder hardhorig is en al in bed lag, diende door haar kinderen gewekt te worden : ze had van het ongeval niets gemerkt. Was de auto trouwens wat dichter langs de straatzijde in haar huis gereden, dan had ze dood kunnen zijn. Haar bed staat namelijk in de living vlak tegen de gevelmuur.

Slapen

De stedelijke brandweer kwam puin ruimen. De auto diende getakeld te worden. En de bejaarde vrouw? Die ging niettegenstaande al het kabaal weer slapen…

(JS, foto’s JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier