Auto op akker gekatapulteerd na zware klap op tractor in Koolskamp

© Foto ARD
Redactie KW

Even voor halfeen vanmiddag gebeurde een zwaar ongeval in de Tieltstraat in Koolskamp. Een veertiger uit Ardooie verloor de controle over het stuur van zijn wagen en reed zijdelings in op een tractor met aanhangwagen, die uit de tegenovergestelde richting kwam. De wagen werd door de klap op de akker gekatapulteerd. De brandweer bevrijdde de chauffeur, die met verwondingen naar het Tielts ziekenhuis werd overgebracht.

Op het moment van het ongeval lag het wegdek er door de hevige regen glad bij. Na een lichte bocht verloor een Ardooienaar de controle over het stuur van zijn Ford Fiesta, die uit de richting van Pittem kwam en belandde tegen een tractor met aanhangwagen, die vanuit de richting van Koolskamp kwam. Mogelijks verloor de bestuurder de controle door een hevige rukwind. De klap was bijzonder hevig.

De wagen werd meters verder op een akker weggekatapulteerd. De brokstukken lagen verspreid over een afstand van honderd meter. Brandweerploegen van Ardooie en Pittem kwamen ter plekke. De man werd uit zijn totaal verhakkeld voertuig bevrijd en door de inderhaast opgeroepen hulpdiensten naar het Sint-Andriesziekenhuis van Tielt weggevoerd. Zijn verwondingen zouden niet levensbedreigend zijn. (LVA-Jos)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier