Auto knalt tegen huisgevel in Sint-Eloois-Winkel : zware schade, niemand gewond

Redactie KW

Woensdagavond omstreeks 22 uur verloor een 20-jarige Wevelgemnaar in de Gullegemsestraat de controle over het stuur van zijn wagen en sloeg zwaar te pletter tegen een voorgevel. De woning van Ann Gillemijn raakte zwaar beschadigd en moest door de brandweer worden gestut. De bestuurder liep geen verwondingen op. Als bij wonder bleef een inslapende kleinzoon doorslapen.

Het ongeval gebeurde op de grens met Gullegem. Een 20-jarige Wevelgemnaar die vanuit Gullegem richting Winkel kwam, verloor er de controle over zijn wagen en belandde zo in de gevel van een huis. De auto kwam enkele meters verder tot stilstand en vatte vuur. De bestuurder kon zelf zijn wagen verlaten en de brand blussen.

Kleinzoon blijft doorslapen

“Ik hoorde eerst piepende remmen en dan een enorme knal”, zegt de 47-jarige bewoonster Ann Ghillemijn. “Ook mijn vierjarige kleinzoon Dyestin lag op de bovenverdieping aan de voorkant te slapen. Toen ik de deur van de gang opentrok, zag ik de enorme ravage. Later verontschuldigde de aanrijder zich nog.”

De brandweer van Ledegem werd opgeroepen om de zwaar beschadigde voor- en zijgevel te stutten. “Dyestin had niks gehoord en bleef gewoon doorslapen. Samen met de brandweer hebben we hem dan gewekt”, aldus Ann. Eerder dit jaar gebeurde in de buurt nog een dodelijk ongeval. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier