Auto in vaart: vader komt om, 2 zoontjes worden gered

Redactie KW

Een man is gisteravond omstreeks 21 uur met een gehuurde bestelwagen in de vaart nabij het sluizencomplex in Nieuwpoort gereden. De Middelkerkenaar van 39 overleefde het ongeval niet. Hij stierf naast zijn 2 zoontjes, die gered konden worden. Een van hen verkeerde in kritieke toestand.

Het ongeval nabij het sluizencomplex gebeurde woensdagavond tijdens een hevige regenbui. De bestuurder, een man uit Middelkerke, miste een lichte bocht. Hij raakte op de hoek van de brug de leuning en donderde 6 meter naar beneden.De auto belandde op zijn dak. Door het laagtij stond het peil van de vaart tamelijk laag, waardoor de auto niet volledig onder water verdween.

Brandweerman

Een van de kinderen kon zichzelf uit de auto bevrijden. Een brandweerman die toevallig voorbijkwam, kon de jongen van 10 op het droge helpen. Duikers van de Nieuwpoortse brandweer haalden wat later de bestuurder en de 12-jarige zoon uit de gekantelde wagen. De jongen was in kritieke toestand. .

Intussen waren de MUG-diensten van de ziekenhuizen van Oostende en Veurne ter plaatse. De jongen van 12 werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn broer van 10 was gewond en onderkoeld. Ook hij werd naar het ziekenhuis in Veurne overgebracht. Voor de bestuurder kon geen hulp meer baten. De hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar dat lukte niet

Deskundige

Volgens de verkeersdeskundige van het parket in Veurne reed de wagen niet aan een te hoge snelheid. De bestelwagen was een huurwagen en was voorzien van bijna nieuwe banden. Op het moment van het ongeval was het wel hevig aan het regenen en was de weg waterglad. De straatverlichting brandde, maar 1 paal, net op de plaats van de bocht, bleek niet te werken. Daardoor was het op die plaats iets donkerder dan elders.

Auto in vaart: vader komt om, 2 zoontjes worden gered

Bekijk hier de reportage

(JT, Belga, foto’s JT, ED)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Kust en De Zeewacht

Meer vanavond in het nieuws op Focus, vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier