Auto gegrepen door trein, bestuurder gewond aan het hoofd

Redactie KW

In de Zultse deelgemeente Machelen is zondagmiddag op een overweg in de Tuttegemstraat een bestelwagen gegrepen door een trein. De bestuurder overleefde de klap: hij werd met een hoofdwonde en pijn in de rug overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 36-jarige bestuurder wou met zijn bestelwagen de spoorweg overrijden, maar naar verluidt werd hij verblind door de laagstaande zon. De man reed door de slagbomen.

De man probeerde nog vruchteloos om met zijn auto achteruit te rijden toen hij de trein die vanuit Kortrijk kwam, zag naderen.

De trein ramde de voorkant van de wagen. Die werd door de slag tegen een paal gekatapulteerd. De ravage was enorm: brokstukken lagen in het rond. Als bij wonder kon de bestuurder op eigen kracht zijn voertuig verlaten. Hij had een hoofdwonde en kloeg over pijn in de rug. Hij werd naar het ziekenhuis van Deinze overgebracht.

De trein kwam pas enkele honderden meters verder tot stilstand. De passagiers werden geëvacueerd. Het treinverkeer raakte door het ongeval sterk verstoord. Pas in de namiddag verliep dat weer normaal.

(BW, foto’s BW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier