Auteur Jonathan Safran Foer in zee met Brugse drukkerij Die Keure

Redactie KW

Het nieuwste boek van de internationale topauteur Jonathan Safran Foer, bekend van ‘Alles is verlicht’ en ‘Extreem luid en ongelofelijk dichtbij’, wordt gedrukt in de Brugse drukkerij Die Keure. Het gaat om een kunstenaarsboek gemaakt uit gestanste pagina’s.

De Amerikaanse auteur Jonathan Safran Foer keert met z’n boek ‘Tree of Codes’ terug naar de literatuur. Het verhaal The Street of Crocodiles van de Poolse schrijver Bruno Schulz, Safran Foers favoriete schrijver, vormt de basis ervoor. Jonathan Safran Foer puzzelde en knipte stukken weg, zodat een nieuw verhaal ontstond. Voor het realiseren van dit ongewone uitgangspunt kwam de auteur in Vlaanderen aankloppen, bij drukkerij Die Keure en bij een Vlaamse vormgeefster, Sara De Bondt. Jonathan Safran Foer ziet het niet zomaar als een experiment, hij wil er naar eigen zeggen de charme van het gedrukte woord nog eens mee onderstrepen.

Jonathan Safran Foer : “Ik ben dol op de tastbaarheid van boeken. Ik ben er dol op de rug te kraken, de pagina’s te ruiken of er mee in bad te zitten.”

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier