Australische qualifier laat Malisse kansloos in achtste finale Wimbledon

© EPA
Redactie KW

Xavier Malisse (ATP 42) heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van Wimbledon.

Malisse verloor in de vierde ronde kansloos van de pas 18-jarige Australische kwalificatiespeler Bernard Tomic (ATP 158): 6-1, 7-5 en 6-4.

Malisse (30) mist zo een kans om voor de tweede keer in zijn carrière de kwartfinales van een grandslam te halen. In 2002 bereikte hij in Wimbledon zelfs de halve finales.

Bernard Tomic, dé verrassing van het mannentoernooi, begon als een wervelwind aan de partij. Na amper 16 minuten stond er al een 5-0 voorsprong op het bord. Pas in het zesde game kon Malisse voor het eerst zijn service behouden. Tomic maakte het daarna wel in stijl uit, 6-1 na 21 minuten.

In de tweede set herstelde Malisse het evenwicht. Tot 5-5 hield hij gelijke tred maar dan was het opnieuw Tomic die de break kon forceren. In het volgende spel maakte de jonge Australiër het met zijn snoeiharde service af (7-5).

Malisse, die het niveau van zijn vorige wedstrijden bijna nooit haalde, vond ook in de derde set geen antwoord op het solide baselinespel van Tomic. Bij 4-4 benutte de jonge Australiër zijn eerste van drie breakkansen. Hij serveerde daarna de wedstrijd zonder problemen uit (6-4). De partij duurde amper 1 uur en 21 minuten.

Tomic speelt in de kwartfinales tegen de Serviër Novak Djokovic (ATP 2) of de Fransman Michael Llodra (ATP 35).

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier