Australische minister bezoekt Memorial Museum met cheque op zak

Redactie KW

VIDEO UPDATE – De Australische Minister van Veteran Affairs, Warren Snowdon, heeft dinsdagmorgen een bezoek gebracht aan het kasteel van Zonnebeke. Zijn regering schenkt 200.000 euro voor de uitbreiding van het Memorial Museum Passchendaele 1917. Ook Vlaams Minister Geert Bourgeois, bevoegd voor Toerisme en Onroerend Erfgoed, was op de overhandiging van de cheque aanwezig zijn.

De Australische minister was vergezeld zijn van de Australische ambassadeur in België, Brendan Nelson. Ze maakten samen een werfbezoek. Er komt een nieuwbouw rond ‘Passchendaele 1917’, met onder meer een permanente Australische thematentoonstelling, een ‘trench experience’ in openlucht en een herinneringsgalerij. Het nieuwe bezoekerscircuit zal in totaal 400 m lang zijn en opent in de loop van 2012.

Slag van Passendale

Tijdens de Slag van Passendale telden de Australiërs in september-oktober 1917 meer dan 38.000 doden, gewonden en vermisten. Belangrijke momenten waren de inname van het Polygoonbos door de 5de Australische Divisie op 26 september 1917, de verovering van Tyne Cot door de 3de Divisie op 4 oktober en de mislukte aanval op Passendale van 12 oktober 1917.

Bekijk hier de reportage

(BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier