Aurelia wintert in Sint-Pieterskerk

Redactie KW

Naar jaarlijkse traditie zet Aurelia de eerste zaterdag van december de deuren open voor het publiek onder het motto ‘Winter in Aurelia’. Door verbouwingswerken aan het centrum in de Weststraat vindt het evenement dit jaar uitzonderlijk in de Sint-Pieterskerk in Lo plaats. Iedereen is op zaterdag 6 december welkom tussen 14 en 18 uur. De toegang is gratis.

Aurelia, het toegankelijke kunstambacht in Lo, is een bijzondere winkel van decoratieartikelen en geschenkideeën met bijhorende kunstgalerie. „Alle artikelen van Aurelia worden vervaardigd door personen met een verstandelijke handicap”, zegt Birgit Provoost, directieassistent van De Lovie. „Bovendien wordt de winkel ook uitgebaat door personen met een verstandelijke handicap in samenwerking met De Seizoenen, het dagcentrum van De Lovie dat vlak naast Aurelia is gelegen.”

Tentoonstelling

„De tentoonstelling ‘Gebarentaal’ focust op abstractie in de kunst van mensen met een verstandelijke handicap”, geeft Birgit Provoost nog mee. „In tegenstelling tot abstractie in de reguliere kunst, is het voor personen met een verstandelijke handicap vaak geen bewuste keuze om een beeld te creëren dat een weinig herkenbare figuratie vertoont. Dit betekent echter niet dat deze uitingen aan waarde moeten inboeten. Hoe ongrijpbaar ook, alles is verbeelding van een diepere betekenis.” (KVCL)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 28 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier