Audit pz Vlas valt positiever uit dan gedacht

Redactie KW

Woensdagavond besprak het politiecollege de audit over politiezone Vlas. Die viel relatief positief uit: de lokale politie scoort beter dan het gemiddelde.

“Het is een gunst van onzentwege dat wij hier de audit komen toelichten.” Zo begon Ronald Alens, directeur Audit en Inspectie van de Algemene Inspectie van de federale en de lokale politie. “Normaal doen wij zoiets niet.” Daarna volgde een (te) lange uiteenzetting over de audit door het AIG. Opvallend was dat van de twaalf modules geen enkele een score van minder dan 60 procent liet noteren. Zo scoort pz Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) beter dan het gemiddelde ten opzichte van 40 gelijkaardige politiezones in het land.

Opvallend was bovendien dat de auditoren na deze raad het dossier rond deze audit afsloten. Korpschef Stefaan Eeckhout stelt tegen eind juni een verbeterplan op in functie van deze audit, maar het auditbureau laat duidelijkk verstaan het daar niet meer mee zal doen, volgens Ronald Alens “omdat een aantal afspraken tussen AIG en de korpschef niet nageleefd werden door laatstgenoemde”. (AXV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie het Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier