Audience in the Street uit Oostende zit in finale van De Nieuwe Lichting

Redactie KW

De Oostendse band Audience in the Street maakt kans om straks De Nieuwe Lichting van Studio Brussel te worden.

Elke weekavond, en dat twintig weken lang, gaat Studio Brussel in het programma Select voor het tweede jaar op zoek naar nieuw muzikaal talent. Het platform www.vi.be wordt daarvoor door bekende muzikanten afgespeurd. Deze week was het Lara Chadraoui van Intergalactic Lovers die enkele bands bij elkaar mocht sprokkelen en daar dan één winnaar uit koos. En dat werd dus Audience in The Street, bestaande uit Tine Vandevondele, Sam David, Tijs Soete en Anke Snauwaert uit Oostende en Bredene.

Heel wat aandacht in de media

Zij worden toegevoegd aan het momenteel nog erg korte lijstje – alleen de band Yawns ging hen vorige week al vooraf – dat moet leiden tot in totaal twintig namen. Drie daarvan krijgen volgend voorjaar dan een flink duwtje in de rug door Studio Brussel en andere partners. Zo stonden de vorige laureaten Tout Va Bien, Soldiers Heart en Rhinos Are People Too op tal van festivalpodia en sleepte Tout Va Bien zelfs een ferm platencontract in de wacht.

Audience in the Street staat ook in de voorronde van Westtalent, ze spelen op vrijdag 15 november in De Zwerver in Leffinge.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier