Au Coeur Volant, historische ontmoeting tussen Einstein en Ensor in De Haan

Redactie KW

In de Potinière in De Haan gaat vandaag “Au Coeur Volant”, een theaterstuk over de historische ontmoeting tussen Albert Einstein en James Ensor in première. Acteurs van dienst zijn Kurt Defrancq, Herwig De Weerdt, Ann Verhelst en debuterend acteur Jean Paul Van Bendegem, een professor in de wetenschapsfilosofie.

Op 2 augustus 1933 ontmoeten James Ensor en Albert Einstein elkaar in het restaurant ‘Au Coeur Volant’ in De Haan. Einstein was op dat ogenblik wereldberoemd, had de Nobelprijs voor natuurkunde ontvangen en de wetenschappelijke wereld grondig door elkaar geschud met zijn artikelen over de relativiteitstheorie. Als Jood en overtuigd pacifist was hij op de vlucht voor de gruwel van het opkomend nazisme in Duitsland. Ensor was, na een moeilijke start, een internationaal erkend artiest, die met zijn heel aparte stijl de kunstwereld had weten te overtuigen van zijn uniek talent.

Bevallige dame

Waarover beide heren tijdens het diner hebben gepraat, hebben we het raden naar, maar uit nader onderzoek is gebleken dat beiden bijzonder gecharmeerd waren door de bevallige dame die hen tijdens de maaltijd bediende. Of de acteurs ook gecharmeerd raken door de uiterst bevallige dame die hen tijdens de maaltijd bedient, kom je te weten als de voorstelling bijwoont. Dat kan vanavond en morgenavond om 20.30.

(A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Au Coeur Volant, historische ontmoeting tussen Einstein en Ensor in De Haan

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier