Attente winkelbediende in Roeselare doet stelende overvaller op de vlucht slaan

Redactie KW

Monique Naert van de kledingwinkel New Look in de Ooststraat is een attente en dappere winkelierster. Maandagavond sprong ze op een dief, die geld uit haar kassa had gepikt. Vervolgens sloeg de overvaller op de vlucht. Het grootste deel van de buit werd op de winkelvloer teruggevonden. “Pas enkele minuten later besefte ik wat er precies was gebeurd.” Een speractie van de politie leverde niks op. Het is de tweede keer in korte tijd dat een winkelbediende wordt overvallen. Eerder nam een dief een kleine geldsom mee na een overval op een winkel in de nieuwe Conincklijke Galerij in Roeselare.

De overval gebeurde maandagavond even na halfvijf uur ‘s avonds. In de kledingwinkel New Look in de Ooststraat waren twee verdachte personen lange tijd in de zaak aanwezig. Toen een van de twee de aandacht van de verkoopster trok, stapte de andere naar de kassa. “Ze deden alsof ze elkaar niet kenden”, zegt verkoopster Monique Naert. “Ik rook echter onmiddellijk onraad. Hij stond gehurkt achter de kassa en het gestolen geld puilde uit zijn jaszak.”

Omdat de man wilde vertrekken, sprong de verkoopster op hem. “Ik riep naar de klanten om de politie te bellen.” Daarop rukte de dief zich los en gooide het gestolen geld op de winkelvloer. “Ik loste vervolgens mijn greep om het geld op te rapen.” Daarna vluchtte de man in het richting van de Markt weg. Intussen was ook zijn kompaan al vertrokken. Wellicht is de buit heel miniem. Op de grond werd 825 euro teruggevonden. “Ik probeerde nog de dief achterna te lopen, maar ik moest ook verder op de winkel letten.” Een speractie van de politie leverde niks op. (Jos-LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier