Atelier Slabbinck uit Brugge ontwerpt ruim 2500 gewaden voor congres in Dublin

Redactie KW

Het zijn hoogdagen voor Slabbinck, het Brugse atelier dat religieuze gewaden maakt. Zo ziet het bedrijf deze week duizenden gelovigen zijn gewaden dragen tijdens het 50e Internationaal Eucharistisch Congres in Dublin. Voor de derde keer mag Slabbinck de ontwerpen leveren, goed voor onder meer 2.000 stola’s, 450 kazuifels en 30 mijters.

Na de Eucharistische Congressen van Sevilla in 1993 en Quebec in 2008, krijgt Slabbinck nu voor de derde keer deze prestigieuze opdracht toevertrouwd. Voor het 50e Eucharistisch Congres in Dublin leverde Slabbinck 2.564 ontwerpen: 12 kazuifels en 12 stola’s voor de hoofdcelebranten, 10 dalmatieken, 50 diakenstola’s, 5 schoudervelums, 5 koormantels, 440 concelebratiekazuifels, 2.000 concelebratiestola’s en 30 mijters.

Verkoop

“Een prestigieuze bestelling. Tientallen bisschoppen en kardinalen, net als duizenden priesters, zullen onze gewaden dragen”, zegt CEO Matthias Slabbinck. “Op de slotmis zondag komen er zo’n 80.000 gelovigen naar het Croke Park Stadion. Indrukwekkend én een uitgelezen kans om onze gewaden te tonen aan klanten die ons anders enkel kennen van de catalogus en het internet. Het Eucharistisch Congres van 1993 in Sevilla gaf onze verkoop in Spanje een enorme boost. Vandaag hopen we vooral op effect in Zuid-Amerika.”

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier