Atcomex haalt miljoenencontract binnen voor Spaanse luchthavens

Redactie KW

Het bedrijf Atcomex uit Gullegem heeft een contract van twee miljoen euro binnengehaald voor de levering van 13 vliegtuigbetankers aan het Spaanse Servicos Logisticos Combustible Aviacion (SLCA). De voertuigen zijn bestemd voor het tanken van vliegtuigen in de luchthavens van Madrid en Barcelona.

Maarten Vanwalle, Manager Aircraft Refueling : “Dit project bevestigt onze unieke positie verworven in de wereldwijde markt van de vliegtuigbetanking. Onze producten worden erkend voor hun sterk innovatief en kwalitatief karakter. Bovendien is Atcomex de enige constructeur die het volledige productieproces nog in eigen handen houdt en de klant weet dit te appreciëren”.

Dat Atcomex aan een sterke groei bezig is, werd al bewezen in oktober 2011 waar een groot project binnen werd gehaald op de sterk concurrerende Duitse markt. Toen leverde Atcomex drie dispensers met een capaciteit van 4000 liter per minuut die in staat is de Airbus A380 te tanken in de luchthaven van Frankfurt. Atcomex ontwikkelt en produceert tank- en bulkwagens, bulkcontainers en vliegtuigbetankers. In de vestigingen in Gullegem en Hamme werken een 100-tal mensen.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier