Aswolk Ijsland: WTV-Focus-journaliste zit vast in Wenen

Redactie KW

Doordat het luchtverkeer is stilgelegd, zitten ook heel wat West-Vlamingen vast op hun vakantiebestemming. Zeker nog tot tien uur morgenochtend blijft het luchtruim boven ons land gesloten, en kan geen enkel vliegtuig landen of opstijgen. Onze collega Nathalie Dewulf kon van Jordanië naar Wenen vliegen, maar kwam daar dan vast te zitten.

Nathalie Dewulf: ” Wij hebben in Wenen ongeveer drie uur staan wachten in een rij en we waren amper drie meter opgeschoven. Toen is men komen zeggen dat we beter een hotel zouden boeken, en uiteindelijk hebben we in het hotel een treinticket kunnen reserveren. We zijn vanmorgen vroeg vertrokken naar het station, waar het ook weer heel druk was. En nu zitten we op een overvolle trein van Wenen naar België.

“In Wenen was men wel heel karig met informatie, we kregen eigenlijk bijna niets te horen, alleen dat de luchthavens gesloten waren en gesloten zouden blijven. We kregen meer informatie van het thuisfront. Positief is wel dat iedereen heel vriendelijk en behulpzaam is. Het creëert een soort solidariteit, grappig eigenlijk.”

(JV/BS)

Meer hierover in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier