Aswolk: al twee vrachtvliegtuigen geland op Oostende (3)

Redactie KW

Het vliegverkeer boven ons land komt stilaan weer op gang, na het vliegverbod door de vulkaanuitbarsting op Ijsland. Toch was op de luchthaven Oostende nog echt geen drukke dag.

Om halfvijf vanmiddag is een vrachtvliegtuig vanuit Maastricht op de luchthaven geland. Na enkele kleinere vluchten die vanmorgen en vannacht leeg waren gearriveerd, was deze vlucht van World Airlines het begin van de heropstart van de trafiek in Oostende. Het is het eerste echte vrachtvliegtuig dat na het vliegverbod de luchthaven van Oostende aandoet.

In Oostende zal het nu geladen worden om dan met zijn cargo naar Afrika te vliegen. Gisteravond waren ook al twee vrachtvliegtuigen van Meridian Airlines geland, maar die bleven de hele dag op de tarmac staan in Oostende.

Nu vliegen weer kan, is de verwachte inhaalbeweging in trafiek op de luchthaven van Oostende voorlopig uitgebleven. Op de tarmac was er vanmorgen vroeg al veel beweging. Vrachtbehandelaar Aviapartner wachtte op vliegtuigen die met geblokkeerde vrachtcollies konden vertrekken. Op de luchthaven van Oostende zijn ze ook klaar om omgeleide vluchten, eventueel met passagiers, te ontvangen.

Het opheffen van het vliegverbod dat vijf dagen duurde, betekende voorlopig geen grote heropleving van de trafiek in Oostende. Ook op de luchthaven van Wevelgem bleef alles kalm.

Ook voor vrachtbehandelaar Aviapartner op de luchthaven is het vliegverbod een commerciële aderlating. Sinds vanmorgen wordt alle vracht klaargezet om het zo snel mogelijk naar Afrika te krijgen.

Het vliegverkeer komt maar traag terug op dreef. Omstreeks 12 uur vanmiddag waren de eerste internationale vliegtuigen te zien hoog in de lucht boven Ostend Airport. Voor alle betrokkenen op de luchthaven was het wachten op trafiek. In Wevelgem is de eerste zakenvlucht gepland voor morgenvroeg.

(sk)

Meer hierover in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier