Astronaut Frank De Winne draagt t-shirt ontworpen door meisje uit De Haan

Astronaut Frank De Winne zal straks in de ruimte een T-shirt dragen met een tekening op van Iman Bouwens, een meisje van 8 jaar uit de Haan.
Redactie KW

Een meisje uit De Haan behoort tot de drie winnaars van een wedstrijd van het Europese Ruimtevaartbureau ESA omtrent een t-shirt voor astronaut Frank De Winne, zo heeft ESA dinsdag bekendgemaakt.

In september schreef ESA een wedstrijd uit voor kinderen tussen 6 en 12 jaar om een t-shirt te ontwerpen dat Frank De Winne volgend jaar zal dragen tijdens zijn zes maanden durend verblijf in het Internationaal Ruimtestation ISS.

Op een paar weken tijd liepen er meer dan 2000 tekeningen binnen, tot uit Colombia. Er zijn drie winnaars: de twaalfjarige Alexandra Angellotti uit Italië, de elfjarige Bruno Tedim Guerra uit Portugal en de achtjarige Iman Bouwens uit De Haan.

Iman Bouwens maakte het logo met papiersnippers en het stelt de aarde en het heelal voor met in het midden elf sterren.

„Op de Europese vlag staan 12 sterren, maar Frank De Winne is voor mij de twaalfde ster”, lacht Iman.

Mama Marleen De Soete en papa Dennis Bouwens, cultuurbeleidscoördinator van De Haan, zijn trots op hun dochter. Ook de 21 klasgenootjes van Iman uit de vrije basisschool Grotestraat zijn blij met de ‘overwinning’ van Iman. Vanuit het ruimtestation zal Frank De Winne als wederdienst immers communiceren met de klas van Iman in De Haan.

„Hij zal me feliciteren en we zullen hem dan ook heel veel vragen mogen stellen”, zegt Iman. Daar is de hele klas nu al mee bezig. Juf Cathérine plant een thema rond ‘de ruimte’ en de vragen aan de astronaut worden volop voorbereid. Wat de kinderen vooral graag willen weten, is hoe je in de ruimte in gewichtloze toestand naar het toilet gaat. Ook welke planeten hij al gezien heeft en wat Frank zal doen als hij een ruimtewezen tegenkomt en hoe zo’n ruimtestation eruit ziet en wat daar de bedoeling van is. Dit en nog zoveel meer staat op het vragenlijstje van Iman en haar klasgenootjes. Hun wereldje verruimt zich. (GSD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier