Astmapatiënt Dries Dewulf uit Lo loopt Col du Galibier op

Redactie KW

Dries Dewulf (25) uit Lo loopt op zaterdag 31 augustus samen met nog 7 astmapatiënten de Col du Galibier op. Tien muco-patiënten doen dat met de fiets.

2 jaar geleden kreeg Dries Dewulf uit Lo opeenvolgende gezondheidsproblemen. “Na enkele onderzoeken werd in mijn rechterlong een letsel vastgesteld. Astma was de uiteindelijke diagnose. Na verschillende luchtwegverwijders, een zoektocht naar de juiste dosissen medicatie en leren omgaan met astma, is alles voorlopig onder controle.”

Via de astma- en allergiekoepel en op aanraden van de dokters die vertelden dat sporten een heel positieve invloed had op de ademhaling, ging Dries op zoek naar een uitdaging. Zo kwam hij terecht bij Climbing for Life, een sensibiliseringscampagne rond astma, muco en andere longaandoeningen en het project rond de beklimming van de col du Galibier. Op zaterdag 31 augustus loopt hij en vele anderen de col du Galibier gaan beklimmen.

De Galibier is een bergpas in de Franse Alpen, De col is 2.645 meter hoog, 18,1 kilometer lang, heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7% en een maximale stijging van 9,8%. “Vooral het hoogteverschil en de temperatuur in combinatie met een dergelijke inspanning, zullen het mij zwaar maken”, weet Dries nu al. “Maar ik voel mij uitstekend in mijn vel, getraind en klaar om met dit moeilijk hoofdstuk in mijn leven en met de mythische Galibier af te rekenen.”

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier