Assisenzaak Steve Joye: mysterieuze getuige wil ‘cruciale’ informatie aanbieden

© BELGA
Redactie KW

Een mysterieuze getuige heeft contact opgenomen met één van de advocaten die optreedt voor de nabestaanden van Nathalie Mevensen (39) uit Puurs in de assisenzaak waar Roeselarenaar Steve Joye terecht staat. Die getuige zou het slachtoffer nog gesproken hebben op 14 januari 2008 – de dag van de feiten – en zou ‘cruciale’ informatie kunnen aanreiken. De speurders gingen de getuige verhoren en zullen daarover woensdag verslag komen uitbrengen.

Steve Joye (38) uit Roeselare staat deze week terecht voor het Antwerpse assisenhof voor de moord op Nathalie in hotel Monico in Antwerpen. Na de getuigenissen van de deskundigen in de voormiddag, stonden er na de middag nog elf getuigen geprogrammeerd, waarvan ruim de helft niet kwam opdagen.

Hotelgasten

Het ging onder meer om de twee hotelgasten die in de kamer naast die van de beschuldigde verbleven op het moment van de feiten, de zaakvoerder van de stripteasebar waar Steve nog geweest was en het toen 17-jarige zigeunermeisje waar hij het bed mee was ingedoken. Als ze opgespoord kunnen worden, komen ze mogelijk nog in de loop van het proces getuigen.

Revolver

Wie wel kwam opdagen was de man die door Steve drie of vier dagen voor de feiten in café Florida werd aangesproken met de vraag of hij een revolver kon leveren. “Hij was bereid om daar 700 à 800 euro voor te betalen, maar ik zei dat ik hem niet kon helpen”, zei Nordine.

Ruzie

De wijkagent en de uitbater van café Breda kwamen getuigen over een ruzie tussen Steve en het zigeunermeisje op de dag van de feiten. “Ze discussieerden over haar leeftijd, of ze nu meerderjarig of minderjarig was. Hij was behoorlijk dronken en ik heb hem gevraagd om te vertrekken”, zei de cafébaas.

Vandaag, woensdag komen de dochters, de moeder, de ex-echtgenoot en ex-vriendjes van het slachtoffer getuigen.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier