Assisenzaak-Deserranno tegenover beschuldigde: “Ge zijt een monster zonder waarden”

© BELGA
Redactie KW

Procureur-generaal Tom Janssens is in zijn typische stijl hard tekeer gegaan tegen de beschuldigde. Sandy Deserranno (39) wist volgens de openbare aanklager heel goed wat ze deed toen ze haar partner Kurt Lefevere (46) op 27 december 2010 in Ingelmunster een fatale messteek toediende.

De openbare aanklager schetste een ontluisterend beeld van de leefwereld van Sandy Deserranno en Kurt Lefevere. “Het is een wereld waarin men leeft van dag tot dag. Men denkt niet aan de toekomst. Het is een wereld waarin men geen toekomst heeft: welkom in de vierde wereld.” Janssens schrok er daarbij ook niet voor terug om ook de vader en broer van het slachtoffer door het slijk te halen.

Schijn

De beleefde en vriendelijke Deserranno van op het proces was alleen maar schijn, volgens de procureur. Hij stak de draak met het feit dat ze plots aankondigde een nier te willen schenken aan haar broer Randy. “Tommeke, Tommeke, Tommeke, wat hebt ge nu gedaan, ge hebt een heilige gedagvaard? Maar het is geen heilige Sandy, maar een geilige Sandy.” Wisselende partners bleken een rode draad door het leven van de beschuldigde.

Groot vleesmes

Tom Janssens probeerde ook de stelling van de verdediging onderuit te halen. Zij betwisten dat Deserranno haar partner dood wilde. “Tijdens die ruzie in de slaapkamer neemt ze een beslissing. Ze gaat naar beneden en kiest voor een groot vleesmes.” De procureur merkte ook op dat de beschuldigde het mes verborg toen ze terug boven was.

Zonder waarden

Ook de spijtbetuigingen maakten weinig indruk op de aanklager. “Ge hebt alleen spijt omdat je in de gevangenis zit. Gij hebt geen spijt Sandy Deserranno, gij zijt een monster, een monster zonder waarden.”

De uitspraak wordt in de zaak-Deserranno wordt in de loop van de late namiddag verwacht.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier