Assisenzaak Deserranno : Tegenexpert daagt niet op

© BELGA
Redactie KW

Op het assisproces tegen de 39-jarige Sandy Deserranno heeft een afwezige getuige maandag verwarring veroorzaakt.

Dokter Michel Piette was door de verdediging aangesteld als tegenexpert, maar stuurde om onbekende redenen zijn kat naar de zitting.

“Verhaal rammelt”

Volgens wetsdokter Marc De Leeuw rammelt het verhaal van de beschuldigde. Deserranno bracht haar partner 46-jarige Kurt Lefevere eind 2010 met één messteek om het leven. Ook onderzoeksrechter Marc Allegaert kwam maandag getuigen. Hij merkte op dat de beschuldigde tijdens het verhoor vertelde dat ze het mes even onder de lakens verstopte. Verder bleek de versie van Deserranno twijfelachtig: het lijkt onwaarschijnlijk dat ze in eerste instantie in de deels glazen deur probeerde te steken. De verwondingen bij de beschuldigde kloppen wel met haar verklaringen. De oppervlakkige letsels zijn volgens de wetsdokter inderdaad afkomstig van een schermutseling.

Geen afweerletsels

Wetsgeneesheer De Leeuw onderzocht de verwondingen bij het slachtoffer. Die stroken niet helemaal met de bevindingen van de reconstructie. Het klopt volgens hem dat ze bovenarms van boven naar onder stak. Toch is het onwaarschijnlijk dat ze dat op die manier kon doen bij haar grotere partner. Het slachtoffer had ook geen afweerletsels.

De tegenexpert van de verdediging blonk uit in afwezigheid. Niemand kon verklaren waarom hij niet kwam opdagen. Dokter Michel Piette wordt verzocht om woensdag om 17.30 uur alsnog te getuigen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier