Assisenproces Oostendse Pakistaan gestart

Redactie KW

Voor het West-Vlaamse Hof van Assisen start vandaag het proces van de 52-jarige Pakistaan Dilshad Minhas. Hij wordt beschuldigd van doodslag op zijn 44-jarige landgenoot Ahmed Saeed, en poging doodslag op zijn 42-jarige landgenoot Abdul Rana in Oostende op 19 juni 2007.

De drie mannen woonden samen. Wat de precieze aanleiding was voor de feiten is niet duidelijk. Er zou een discussie zijn ontstaan nadat de beschuldigde dronken was thuisgekomen. Toen hij wat later samen met Saeed vertrok, werd deze laatste met een mes neergestoken. Zijn hart werd doorboord. Rana die tussenkwam, werd ook neergestoken maar kon door de hulpdiensten worden gered.

De beschuldigde werd in 1957 geboren in Pakistan. Hij kwam in 1981 naar België samen met zijn twee oudere broers. In België huwde hij maar de relatie duurde niet lang. Na enkele jaren werk in een visverwerkend bedrijf en een plastiekfabriek, werd hij in 1992 werkloos. De man raakte aan drank, drugs en medicatie verslaafd.

Het slachtoffer dat het leven liet, werd in 1963 geboren in Pakistan en kwam in 1985 naar België. Hij huwde hier en kreeg drie dochters. Het huwelijk liep in 2004 op de klippen door drank- en drugsproblemen. Ook hij kwam meermaals met de politie en het gerecht in contact.

Klik op VIDEO

Ook in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 26 februari en vrijdag 5 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier