Assisenproces moord op moeder van vier dochters start met samenstelling volksjury

© BELGA
Redactie KW

Zeven vrouwen en vijf mannen zetelen vanaf maandag in de volksjury op het assisenproces tegen Yves Cuypers. De man bracht op 18 maart 2011 zijn echtgenote Erika Spaan in Kaaskerke om het leven.

Erika Spaan (48), moeder van vier dochters uit vroegere relaties, en Yves Cuypers (49) leerden elkaar in 2001 kennen in een dancing in Diest. Hun relatie verliep aanvankelijk rimpelloos tot de beschuldigde dwars begon te liggen over een erfeniskwestie. De ruzie werd bijgelegd. Maar hun relatie kwam nooit meer goed, vooral toen Cuypers er achter kwam dat Erika overspel met de buurman pleegde.

Messen, hamer en pistool

De dag van de feiten reed Cuypers gewapend met messen, een hamer en een pistool vanuit Diest naar de woning van zijn vrouw in Kaaskerke. Hij wilde naar eigen zeggen met haar praten om de nakende echtscheiding te voorkomen. Cuypers sneed Erika Spaan echter bijna onmiddellijk de keel over.

Het proces vangt maandag definitief aan. De uitspraak wordt op vrijdag 21 juni verwacht. Yves Cuypers riskeert een levenslange gevangenisstraf.

(JPT/Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier