Assisenhof Brugge – “Lieselot heeft moord op baby gepland”

Redactie KW

Volgens de advocaat van de biologische vader van de vermoorde boreling heeft Lieselot D. het kind wetens en willens om het leven gebracht. Ook hij gelooft niet dat ze in die 9 maanden nooit heeft gemerkt dat er iets in haar buik bewoog. Hij was de eerste burgerlijke partij die het woord voerde in deze zaak.

“Ze heeft alles goed gepland. Van paniek was geen sprake. Na de bevalling ging ze naar boven, waste zich, rookte een sigaretje en deed een dutje. Is dat het gedrag van een panikerende vrouw?” Volgens advocaat Arnou was het kindje op komst de pad in de korf van de beschuldigde. Haar mooie leventje met haar nieuwe vriend dreigde op de helling te komen.

Beweging

“Mij maak je niet wijs dat ze in die 9 maanden nooit heeft gemerkt dat er iets bewoog in haar buik. Hoe kon ze die nacht zo snel weten dat Frederiek Despeghel (haar vorige vriend, nvdr) de echte vader was, niet haar huidige vriend? Ze wist duidelijk hoe ver de zwangerschap was.”

Paniek?

Een verklaring voor wat er die nacht in augustus 2008 is gebeurd, heeft Lieselot De Clercq volgens de raadsman op dit proces niet gegeven. “Steeds grijpt ze terug naar paniek. Ik geloof er niks van.”

Geen schuldgevoel

Volgens de raadsman ontbrak bij haar ook het schuldgevoel. ,,De dagen nadien was er geen schuldgevoel of spijt. Integendeel, ze belt haar pa om eens te komen kijken naar haar nieuw katje, gaat naar het voetbal, is opgewekt en toont zich tegen kennissen verwonderd over de vondst van een baby’tje in het gebouw. Lieselot heeft haar kindje nooit bekeken. Ze las in de krant dat de baby een meisje was. Voor haar was het de ballast van haar mooie leventje, en die moest weg.”

“Gisteren heeft vader Frederiek Despeghel zijn hart gelucht. Ze stond er naar te kijken en begreep zijn emotie niet. Ze toonde geen enkel begrip hoe die man zich voelt. Ze antwoordde botweg dat zij er ook mee zit. Ik, ik, ik en de rest kan stikken: dat is Lieselot De Clercq.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier