Assisen : zus kreeg dag van feiten wanhopig telefoontje van Contreiras

Redactie KW

Alzira Contreiras Santos kwam dinsdag in de vooravond getuigen op het assisenproces tegen haar oudere broer Rodolfo (51). De Braziliaanse Belg staat terecht voor de moord op zijn ex-vrouw Marie Paule Mees (62). Toen hij haar aan haar appartement zat op te wachten, belde de beschuldigde nog naar zijn zus in Brazilië.

In het telefoongesprek vertelde Rodolfo Contreiras Santos tussen zijn tranen door dat hij een einde wilde maken aan zijn leven. Hij smeekte in het gesprek ook om hem vergiffenis te schenken. Over het doden van zijn ex-vrouw zei hij volgens Alzira niets.

Volgens zijn zus zorgde Contreiras altijd goed voor zijn vrouw. Ze stelde zelfs dat hij als een vader was voor zijn oudere echtgenote. Over de details van het huwelijk wist ze wel vrij weinig te vertellen. Ze verklaarde dat de beschuldigde, als hij vrijkomt, weer welkom is bij zijn familie in Brazilië.

Op vraag van procureur-generaal Lode Vandaele werd Alzira Contreiras Santos niet onder eed verhoord. De jury moet dus eigenlijk met haar getuigenis geen rekening houden.

De laatste belangrijke getuige dinsdag is Marcus Seidel. De jongeman deed af en toe interimwerk samen met de beschuldigde.

(BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier