Assisen West-Vlaanderen: getuigenlijst samengesteld voor proces loftmoord

Redactie KW

Maandagnamiddag heeft het hof van assisen in Brugge de getuigenlijst samengesteld voor het proces over de loftmoord. De 30-jarige Roeselarenaar J.B. staat terecht voor de moord op de 27-jarige Turkse vrouw Sevim Bicer. Het eigenlijke proces gaat op 9 november van start.

Eind januari 2010 werd Sevim Bicer in kritieke toestand aangetroffen in de loft van J.B. in Roeselare. Meer dan een maand later bekende B. de feiten. Hij zou haar met een mes en een hamer bewerkt hebben. Op zijn proces zal de 30-jarige man zich laten verdedigen door meesters Marc Decramer en Jan Ameye. Voor de familie van het slachtoffer zullen meesters Jeroen De Man en Patrick De Groote optreden. Drie familieleden van het slachtoffer waren op de preliminaire zitting aanwezig.

Aktes

Maandagnamiddag werd een getuigenlijst van meer dan 60 getuigen samengesteld. Op 5 november zal de jury voor het proces worden samengesteld. Vrijdag 9 november gaat het proces van start met het voorlezen van de akte van beschuldiging en de akte van verdediging. Het proces zal worden voorgezeten door Alexander Allaert.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier