Assisen West-Vlaanderen: Beschuldigen wijzen naar elkaar

Redactie KW

Vanmorgen werd het assisenproces tegen twee mannen uit Harelbeke voortgezet. De twee staan terecht voor moord op een man in december 2005. De versies van beide beschuldigden over wat er die avond precies is gebeurd liggen mijlenver uit elkaar. Het lijkt erop dat ze de schuld in elkaars schoenen willen schuiven.

Strafblad

De levensloop van beide beschuldigden is behoorlijk gelijklopend. Beiden werden vooral door hun grootouders opgevoed en hadden geen al te beste band met hun ouders. Geen van beiden maakte de middelbare school af, en ze beschikken allebei over een strafblad om u tegen te zeggen. De twee leerden elkaar overigens kennen in de gevangenis.

In Leie gedumpt

Op 30 december 2005 werd een man door het duo in elkaar geslagen en in de Leie gedumpt. Vast staat dat hij na een ruzie bij zijn vriendin thuis slagen kreeg en in de koffer van de wagen een van de beschuldigen werd gestoken. Het trio had op dat moment twee flessen whisky soldaat gemaakt. De twee beschuldigden reden met het slachtoffer in de koffer naar een Grieks afhaalrestaurant, dronken er iets en bestelden eten. Terwijl ze moesten wachten, reden ze naar een afgelegen plek langs de Leie. Daar werd het slachtoffer uit zijn netelige situatie bevrijd, in elkaar geslagen en in de ijskoude Leie gedumpt.

De beschuldigden bleven een hele tijd uit de handen van de speurders, maar vielen uiteindelijk door de mand bij een test met de leugendetector. De twee wijzen echter met beschuldigende vinger naar elkaar. Hun versies lopen tot in de banaalste details uiteen.

(BELGA/A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier