Assisen: verdediging wil achterliggende motieven omadoder blootleggen

© BELGA
Redactie KW

Op het proces van Kevin Seynaeve uit Middelkerke voor het Brugse hof van assisen hebben meester Antoon Coucke en meester Johan Decancq, de advocaten van de beschuldigde, vrijdag hun akte van verdediging voorgelezen. Ze willen in hun betoog naar de jury toe aantonen dat hun cliënt meer is dan de man die de feiten heeft gepleegd. Kevin Seynaeve wordt beschuldigd van doodslag op zijn grootmoeder Beatrijs D’Hondt op 19 december 2008.

Op de eerste echte procesdag las de procureur-generaal zijn akte van beschuldiging voor aan de jury. Seynaeve doodde zijn grootmoeder nadat die een opmerking had gemaakt over zijn dronken toestand. Seynaeve sloeg en schopte het slachtoffer, probeerde haar met een trapladdertje te raken en wierp een magnetron op haar lichaam.

Veel meegemaakt

De verdediging van Kevin Seynaeve pleit schuldig, maar wil de jury vooral duidelijk maken dat hun cliënt al veel meemaakte in zijn leven. De advocaten willen de ware toedracht van de feiten uit de doeken doen en de jury duidelijk maken dat vooral de straftoemeting aangepast moet worden aan de persoon van Seynaeve.

De dochter, zus en twee kleindochters van het slachtoffer stelden zich elk burgerlijke partij voor een euro provisionele schadevergoeding. Maandag wordt Seynaeve verhoord en volgen tien getuigen van politie en gerecht.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier