Assisen: Pakistaanse beschuldigde is toerekeningsvatbaar

Redactie KW

Dilshad Minhas was woensdag voor de tweede dag op rij afwezig op zijn proces voor het hof van assisen in Brugge. De 52-jarige man uit Pakistan ondervond nog te veel last van een appendix-operatie van vorige week. Hij staat terecht voor doodslag en poging tot doodslag op twee landgenoten op 19 juni 2007 in Oostende.

De gerechtspsychiater verklaarde hem woensdag toerekeningsvatbaar. Volgens gerechtspsychiater Hans Hellebuyck was Minhas voor, tijdens en na de feiten toerekeningsvatbaar. De psychiater beschreef hem als iemand die onbetrouwbaar is en de neiging heeft te liegen en te manipuleren. Minhas houdt vol dat de steekpartij aan het Oostendse Prinses Clementinaplein een ongeluk was, maar daarop reageerde de psychiater vol ongeloof. “Die serieuze verwondingen en alle getuigenverklaringen in het dossier zijn niet te verenigen met een ongeluk.”

Na de middag pleitte Yves Miroir, een van de twee advocaten van de ex en de kinderen van slachtoffer Ahmed Saeed (43). Volgens hem waren de verschillende visies over de vechtpartij niet van belang. “Er waren getuigen en de dokters stelden de verwondingen vast. Dat is voldoende.” Hij toonde de jury de messen die in de schermutseling gebruikt waren. Daaronder ook het mes dat Saeed doorboord had.

Donderdag volgen het requisitoir van de procureur en de pleidooien van de verdediging. Daarna beslist de jury over de schuldvraag en de strafmaat. Op het einde wordt het arrest voorgelezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier