Assisen: man krijgt 20 jaar celstraf voor doodslag

Redactie KW

Michel A. heeft van het assisenhof van Brugge 20 jaar celstraf gekregen voor doodslag op zijn vrouw. Daarna wordt hij nog tien jaar ter beschikking gesteld van de regering.

De 39-jarige Michel A. doodde zijn vrouw Sharon C. (31) op hun appartement in Oostende op 29 december 2006. Hij bracht haar om het leven met vier messteken. Op het moment van de feiten zaten zijn dochter en stiefdochter, toen 4 en 12 jaar oud, boven in bad. Het bewuste weekend genoot A. van het systeem halve vrijheid na een jarenlange gevangenisstraf.

Psychopaat

Het assisenhof van Brugge gaf A. donderdagnacht 20 jaar celstraf. Dit is tien jaar minder dan de maximumstraf, de straf die de parket-generaal vorderde. Daarnaast wordt hij na zijn straf nog voor tien jaar ter beschikking gesteld van de regering. Volgens het assisenhof is dit nodig. Hij heeft “psychopatische trekken” en is een “gevaar voor de maatschappij”.

Verdeelde reacties

We zijn gematigd tevreden”, zeggen zijn A.’s advocaten Vincent Vereecke en Johan Platteau. “Het is geen slechte straf, want het is tien jaar minder dan de maximumstraf. Maar we staan ook niet te jubelen”. A. wordt na zijn celstraf nog tien jaar ter beschikking gesteld van de regering. “Het is misschien niet slecht dat hij nog een tijdje in de gaten wordt gehouden”, reageren zijn advocaten.

De familie van het slachtoffer is absoluut niet tevreden met de beslissing van de assisenjury. “Twintig jaar celstraf is veel te weinig. Voor wat hij Sharon heeft aangedaan, moest hij de maximumstraf gekregen hebben”, klinkt het.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier