Assisen: Claude Decroix schuldig aan moordpoging

Redactie KW

Claude Decroix (50) is door de jury voor het hof van assisen in Brugge veroordeeld voor poging moord op zijn voormalige echtgenote. De man probeerde op 24 mei 2007 zijn echtgenote Martine De Masure om het leven te brengen. Hij was daarvoor ontsnapt uit een psychiatrische instelling. Door de tussenkomst van hun zoon werd vermeden dat de 49-jarige vrouw het leven verloor. Voor de beraadslaging over de schuldvraag had de jury minder dan een uur nodig. Nu volgen de debatten over de strafmaat.

Claude Decroix had net voor de beraadslaging door de jury het laatste woord gekregen. Hij las een tekst voor, omdat hij zichzelf naar eigen zeggen anders toch zou verliezen in een langdurige uiteenzetting. Hij richtte zich tot Martine De Masure, zijn voormalige vrouw.

“De angst die u voor mij hebt, begrijp ik heel goed. Ik heb van u veel
kansen gekregen. Voor mij is de belangrijkste vraag hoe ik kan voorkomen dat dit nog gebeurt. Hoe kan ik u verlossen van de angst ? De vier psychiaters geven me slechte vooruitzichten. Ik mag geen relaties meer aangaan, want wie mij krenkt kan ik erge dingen aandoen. Voor mij is het ook genoeg geweest. Mijn gedragsverandering is de enige manier om te zeggen dat het me spijt.”. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier