Assisen Brugge: Zieltogende cafébazin vraagt voor zoontje te zorgen

© BELGA
Redactie KW

Vrienden en kennissen van Caroline Van Laethem vreesden het ergste toen de bazin van café “In De Welkom” in Kortemark liet uitschijnen dat ze een einde wilde maken aan haar huwelijk met Bart Van Neder. Daarom verzamelden enkelen van hen zich die fatale zaterdagavond in het café waar de vrouw de breuk zou aankondigen. Dat verklaarden ze dinsdag voor het assisenhof in Brugge.

De poetsvrouw die de bewuste avond van 25 juli 2009 achter de toog plaatsnam, terwijl het koppel in de woonkamer op de verdieping aan het discussiëren was, kwam getuigen hoe ze op vraag van een van die vrienden achter in het café ging en naar Caroline riep. De cafébazin verscheen, terwijl ze aan de nek werd vastgehouden door haar man. “Georgette, help mij! Hij gaat me doodsteken!”, herhaalde de poetsvrouw voor het hof wat het slachtoffer haar toen toeriep.

De advocaat van de beschuldigde, meester Kris Vincke, herhaalde zijn twijfels daarover. Enkel de vrienden die zich die avond verzamelden en wisten dat Caroline de breuk zou aankondigen, zouden hebben bevestigd dat de poetsvrouw die uitroep (“Help mij! Hij gaat me doodsteken!”) in het café herhaalde. De andere klanten zouden dat volgens de advocaat nooit gehoord hebben.

De vrienden van Caroline zouden de politie bellen als ze vreesden dat het slecht zou aflopen, wat ze ook deden. Effectief hulp bieden deden ze niet. “Daarvoor vreesde ik Bart te veel”, zei een van hen.

Het was uiteindelijk een vrouwelijke klant die afging op het hulpgeroep en zag hoe Van Neder met een briefopener aan het steken was. Op het geroep van de klant draaide de man zich om. “Het was niet de Bart die we kennen. Hij was razend.”

De vrouw rende naar beneden en riep haar man om hulp. Ze vonden, nadat Van Neder via een slaapkamerraam gevlucht was, de zieltogende vrouw op de vloer van de woonkamer. “Ik ga sterven. Zorg voor mijn zoontje”, vroeg het slachtoffer aan de klant.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier