Assisen Brugge : verdediging Andy Man en Pedro Velghe pleit 'slagen en verwondingen'

10/02/12 om 15:06 - Bijgewerkt om 15:06

Bron: Kw

Op het assisenproces tegen Pedro Velghe en Andy Man is de zitting vrijdagmorgen met enige vertraging gestart - een van de twee beschuldigden had men blijkbaar uit de gevangenis vergeten overbrengen - met het requisitoir van de procureur-generaal. Hij richtte zich tot de volksjury met de vraag om de twee schuldig te verklaren aan moord. "Ze hadden een plan en hebben die arme Jimmy opzettelijk vermoord." De verdediging van de twee beschuldigden gaat resoluut voor 'opzettelijk slagen en verwondingen zonder het oogmerk te doden, maar met de dood tot gevolg." De uitspraak wordt laat vandaag verwacht.

Net zoals de advocaten van de burgerlijke partij stuurde de procureur-generaal zijn requisitoir in de richting van moord. "Laat mij u meenemen naar een wereld die niet de onze is", sprak hij tot de volksjury. "Een wereld van snuiven en prikken, van slaan en geslagen worden, van zuipen en verzopen worden. Het trieste lot van Jimmy Maes. Ze sloegen die sukkelaar in de koude, in de sneeuw, kapot en gooiden hem in de Leie als een stuk vuil."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!