Assisen Brugge: slachtoffer ontmoette moordenaarskoppel op vliegtuig richting Sarajevo

14/12/11 om 07:06 - Bijgewerkt om 07:06

Bron: Kw

Op het assisenproces in Brugge, waar beklaagden Jean-Claude LaCote en Hilde Van Acker verstek voor laten, kwamen dinsdag naast de onderzoeksrechter nog verscheidene speurders, onderzoekers en de wetsarts aan het woord. De twee staan terecht voor de moord op een Britse zakenman in mei van 1996 in het West-Vlaamse De Haan en worden mogelijk bij verstek tot levenslang veroordeeld. Vermoedelijk verblijven ze in Afrika, maar elk spoor naar het gangsterkoppel ontbreekt.

"Op dinsdag 28 mei 1996 troffen spelende kinderen het lijk van het slachtoffer aan in het Staatsbos in De Haan", vertelden speurders van de federale gerechtelijke politie dinsdag aan de jury. "Het slachtoffer werd in het linkeroog en de linkerslaap geschoten. Het was niet meteen duidelijk om wie het ging. In de eerste dagen van het onderzoek werd vooral geprobeerd het slachtoffer te identificeren....

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!