Assisen Brugge: proces tegen Thioux en Vancoillie gestart

Redactie KW

Voor het hof van assisen in Brugge is vrijdag het proces tegen Bernard Thioux (35) uit Oostende en Frederick Vancoillie (25) uit Roeselare gestart met de samenstelling van de volksjury van twaalf gezworenen. Zij zullen eind volgende week moeten oordelen over het lot van de twee.

Thiuox en Vancoillie maakten zich in de nacht van 5 op 6 juni 2005 schuldig aan de moord op Jessica Van Lierde, een 18-jarig meisje uit Geraardsbergen. Na een weekend vol drank en drugs in het appartement van Thioux in Oostende, wurgden ze Jessica Van Lierde waarna ze zelfs nog seks met haar hadden.

Nadat de twee mannen werden binnengebracht in de assisenzaal begon procureur-generaal Luc Strypsteen de akte van beschuldiging voor te lezen. De beschuldigden zaten er onbewogen bij. Thioux was mak en staarde bewegingsloos voor zich uit. Vancoillie hield de hele tijd het hoofd gebogen en leek ongeïnteresseerd.

Maandagvoormiddag worden de twee beschuldigden verhoord. In de namiddag komen negen getuigen aan bod, onder wie politie-inspecteurs uit Oostende, en een hoofdinspecteur en commissaris van de GDA Brugge. Ook de onderzoeksrechter, de wetsdokter en de toxicoloog-apotheker laten hun licht schijnen over de zaak. (bel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier