Assisen Brugge: Mechele is veranderd na relatie met Vanden Berhge

Redactie KW

In het assisenproces in Brugge kwam vanmiddag het moraliteitsverslag van Christiaan Mechele aan bod. Daaruit bleek dat Mechele in negatieve zin veranderd is toen hij in 2001 een relatie begon met Iris Vanden Berghe.

Christiaan Mechele (43) en zijn vrouw Iris Vanden Bergh (41) staan terecht voor de dood van Davey Vanden Berghe, de zoon van Iris Vanden Berghe. Hij overleed op 28 december 2004 aan een longinfectie in hun appartement in Oostende te wijten aan sterke verwaarlozing en ondervoeding.

Uit zijn moraliteitsverslag blijkt dat Mechele een relatief normale jeugd kende. Hij groeide op bij zijn grootmoeder en in het internaat, waardoor de relationele problemen tussen zijn ouders grotendeels aan hem voorbijgingen. Het leven van Mechele is volgens datzelfde verslag in te delen in twee perioden.

In een eerste relatie, voor 2001, had Mechele een druk sociaal leven. Aan dit huwelijk kwam echter een eind door veelvuldig uitgaan en drankgebruik in de weekends. Toen hij in 2001 een relatie begon met Vanden Berghe is zijn karakter volgens familieleden helemaal veranderd: hij trok zich helemaal terug met zijn gezin en brak alle contact met zijn familie.

Mechele werd in het verleden enkel veroordeeld voor verkeersinbreuken. Hij was wel betrokken bij een aantal vechtpartijen. Een buurman legde ook een klacht neer wegens slagen en verwondingen. Tijdens een huiszoeking bleek dat Mechele een grote interesse had voor boeken over oorlog, concentratiekampen en folteringen. Mechele verklaarde echter dat hij interesse had voor geschiedenis in het algemeen.

Vanavond komen onder meer nog twee broers van Mechele, met wie hij geen contact meer heeft, aan het woord als getuige. Vrijdag volgt het moraliteitsverslag van Vanden Berghe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier